Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Levels Concepts

Levels Concepts

Levels Concepts

Snel, betaalbaar en duurzaam wonen voor iedereen

The-Modular Movement verandert met Levels Concepts de regels van het spel in de Nederlandse bouwwereld.  We doorbreken de lineaire bouwketen met een nieuwe, grensverleggende bouwfilosofie. We leveren slimme, gestandaardiseerde, maatwerk oplossingen om bouwprojecten razendsnel en heel betaalbaar te ontwerpen, te plannen en te ontwikkelen. Met minimale CO2 uitstoot op de bouwplaats.

Denkend vanuit de architectuur en het design van het Amsterdamse topbureau MVSA-Architects, werkend in een vaste coalitie van toonaangevende partijen (zoals Forta PRO) én met als tool een intelligent, high-end, op maat gemaakt, modulair bouwsysteem. Dat is The-Modular Movement. En dankzij hybride constructies kunnen we als een van de weinige Europese partijen ook gestapelde modulaire (hout)bouw van hoog niveau ontwikkelen. Met als primaire focus: sociale woningbouw, studentenhuisvesting, huisvesting voor vluchtelingen en hotels.

Hoe dan ook, wij nemen op een duurzame manier, integraal verantwoordelijkheid voor de architectuur, de kwaliteit en voor de kosten.

“Onze partner Forta PRO heeft een leveringscapaciteit van maar liefst 600 woningen per maand.”
Snel te realiseren. Demontabel en verplaatsbaar. Perfect voor dichtbevolkte, stedelijke gebieden. Klimaat positief en dus helemaal passend in een circulaire, duurzame economie. Met oneindige flexibiliteit en vrijheid voor zowel de vastgoedontwikkelaar als voor bewoners of eindgebruikers. En niet onbelangrijk: zeer kostenefficiënt voor diezelfde ontwikkelaars en heel betaalbaar voor gebruikers en bewoners.
Waarom kiezen voor Levels Concepts
Image
Snel, kwalitatief en flexibel: het bouwproces vindt bijna volledig plaats bij Forta PRO in Letland. Al decennia lang een van de Europese marktleiders in modulaire woningbouw.
Image
Expert in gestandaardiseerde, hybride, modulaire toepassingen: combinatie hout, metaal en beton.
Image
Parametrisch ontwerpen: niet vanuit vaste stramienen of beukmaten, maar vanuit optimaal BVO/GO oppervlak.
Image
Bijzonder kostenefficiënt, hoogwaardig, duurzaam en circulair.
Image
Logistiek volledig planbaar, minimale overlast en vervuiling op bouwlocatie, geen foutmarge.
Image
Kwalitatief zeer hoogwaardige coalitie van businesspartners.
“Architectuur, houtbouw, modulair, duurzaam, circulair en betaalbaar: dat zijn de bouwstenen voor het nieuwe wonen.”

Hoogwaardige architectuur

Image
Design by FortaPro
Image
Design by FortaPro
The-Modular Movement is een samenwerking met het Amsterdamse MVSA Architects. Award-winning en toonaangevend internationaal architectenbureau, met vestigingen in Nederland, Spanje en Zwitserland. Hun design signatuur in een paar woorden: innovatief, duurzaam, pragmatisch, spannend, speels en met hier en daar een twist. Geen dertien in een dozijn designs, maar spannende, creatieve en iconische gebouwen waarin leefbaarheid centraal staat.

Exclusief partnership
Forta PRO

The-Modular Movement werkt in Nederland exclusief samen met Forta PRO. Hierdoor kunnen we snelheid, kwaliteit en duurzaamheid integraal garanderen. Hoe? Door het productieproces bijna volledig te reguleren en te automatiseren in de Forta PRO fabrieken in Letland.

Een team van specialisten ter plaatse begeleidt niet alleen de gehele productie aan de hand van certificerings-documenten, maar zorgt ook voor de logistiek en het transport. Voordeel op de bouwplaats: minimale (geluids)overlast, minimale CO2 uitstoot en geen foutmarges.

ImageImage

Coalitie vaste businesspartners

The-Modular Movement speelt bij elk project in een vaste opstelling. Met Forta PRO én met een vaste coalitie van andere zeer hoogwaardige businesspartners. Denk aan Van Rossum, de constructeurs van vele beeldbepalende gebouwen in Nederland. Of aan de ingenieurs van DGMR, die overal en altijd de grenzen van mogelijkheden opzoeken.

Vaste samenwerkingsverbanden, heldere afspraken, veel expertise en een gedigitaliseerde, ‘front-end’ controlled production zorgen voor heldere inzichten en efficiënte processen, terwijl de kosten binnen budget blijven.

ImageImageImage
Image
Image
Image

Level 3

Home-made

Snelheid, kwaliteit en exclusiviteit kunnen we integraal garanderen door het productieproces bijna volledig (lees: 70 tot 80%!) in de fabriek te reguleren en te automatiseren.

Onze businesspartner in Estland is de grootste productiefaciliteit voor modulaire woningbouw in Europa. Daar zijn we trots op. Onze productiecapaciteit: meer dan 200 woningen per maand. Plus indien nodig uitwijkmogelijkheden naar andere productiefaciliteiten. Een garantie voor snelheid, kwaliteit, leveringszekerheid en altijd de beste prijs.

Onze ervaren productiemanagers begeleiden en monitoren het gehele productieproces. On the spot. Van de eerste tekening tot en met de kleinste detaillering in de fabriek. Geen omkijken naar.

Duurzaam en stikstof reducerend

The-Modular Movement kiest bewust voor een prominente rol voor houtbouw. Een duurzame keuze voor werken met natuurlijk materiaal. Hout is in hybride constructies niet alleen goed te combineren met beton en staal, maar zorgt ook voor CO2 opslag. Terwijl aan de andere kant de CO2 uitstoot die vrijkomt bij de productie van bijvoorbeeld bakstenen sterk wordt verminderd. En wat te denken van de pluspunten van prefab? Of van de NOx reductie vergeleken met traditionele bouw? Kortom, bouwen met The-Modular Movement, veel duurzamer wordt het niet.
Image
ImageImage

Parametrisch ontwerpen

Zonder beperkingen
Bij het ontwerp van onze modulaire woningen denken we niet traditioneel vanuit vaste stramienen of beukmaten. Het uitgangspunt is altijd een optimaal BVO / GO oppervlak. Dankzij onze jarenlange ervaring en kennis van het modulaire bouwsysteem kunnen we alle kanten op bewegen en eindeloos variëren. Hierdoor hebben opdrachtgevers alle vrijheid om woningen te realiseren die volledig aansluiten bij de woonwensen van vandaag. Zonder concessies te doen aan snelheid, efficiëntie en betaalbaarheid.
Image