Levels Concepts

Levels Concepts

Gestapelde modulaire bouw
van hoog niveau

The- Modular Movement verandert met Levels Concepts de regels van het spel in de Nederlandse bouwwereld.  We doorbreken de lineaire bouwketen met een nieuwe, grensverleggende bouwfilosofie. Net zoals bijvoorbeeld de Amsterdamse School dat ruim honderd jaar geleden deed.

Denkend vanuit de architectuur en het design van het Amsterdamse topbureau MVSA-Architects, werkend in een vaste coalitie van toonaangevende partijen én met als tool een intelligent, high-end, op maat gemaakt, modulair houten bouwsysteem, dat is The- Modular Movement. Zo nemen wij op een duurzame manier, integraal verantwoordelijkheid voor de architectuur, de kwaliteit en voor de kosten. Resultaat: gestapelde modulaire (hout)bouw van hoog niveau. Met een focus op sociale woningbouw, studentenhuisvesting en hotels.

“1 team, 1 task: met een coalitie van vaste partijen doorbreken we de lineaire bouwketen.”

Snel te realiseren. Perfect voor dichtbevolkte, stedelijke gebieden. Klimaat positief en dus helemaal passend in een circulaire, duurzame economie. Met oneindige flexibiliteit en vrijheid voor zowel de vastgoedontwikkelaar als voor bewoners of eindgebruikers. En niet onbelangrijk: zeer kostenefficiënt voor diezelfde ontwikkelaars en heel betaalbaar voor gebruikers en bewoners.

Waarom kiezen voor Levels Concepts
Image
Snel, kwalitatief en flexibel: bouwproces is voor 70 tot 80% gereguleerd en gecontroleerd in onze eigen productiefaciliteit voor modulaire woningbouw. De grootste van Europa.
Image
Expert in hybride, modulaire toepassingen: combinatie hout, metaal en beton.
Image
Bijzonder kostenefficiënt, hoogwaardig, duurzaam en circulair.
Image
Logistiek volledig planbaar, minimale overlast en vervuiling op bouwlocatie, geen foutmarge.
Image
Kwalitatief zeer hoogwaardige coalitie van businesspartners.
“Architectuur, houtbouw, modulair, duurzaam, circulair en betaalbaar: dat zijn de bouwstenen voor future living.”

Level 1

Onder architectuur
Image
Image
The-Modular Movement is een samenwerking met het Amsterdamse MVSA Architects. Award-winning en toonaangevend internationaal architectenbureau, met vestigingen in Nederland, Spanje en Zwitserland. Hun design signatuur in een paar woorden: innovatief, duurzaam, pragmatisch, spannend, speels en met hier en daar een twist. Geen dertien in een dozijn designs, maar spannende, creatieve en iconische gebouwen waarin leefbaarheid centraal staat.

Level 2

Coalitie vaste businesspartners

The-Modular Movement speelt bij elk project in een vaste opstelling: met een vaste coalitie van zeer hoogwaardige businesspartners. Denk aan Van Rossum, de constructeurs van vele beeldbepalende gebouwen in Nederland. Of aan de ingenieurs van DGMR, die overal en altijd de grenzen van mogelijkheden opzoeken.

Vaste samenwerkingsverbanden, heldere afspraken, veel expertise en een gedigitaliseerde, ‘front-end’ controlled production zorgen voor heldere inzichten en efficiënte processen, terwijl de kosten binnen budget blijven.

ImageImage
Image
Image
Image

Level 3

Home-made

Snelheid, kwaliteit en exclusiviteit kunnen we integraal garanderen door het productieproces bijna volledig (lees: 70 tot 80%!) in de fabriek te reguleren en te automatiseren.

Onze businesspartner in Estland is de grootste productiefaciliteit voor modulaire woningbouw in Europa. Daar zijn we trots op. Onze productiecapaciteit: meer dan 200 woningen per maand. Plus indien nodig uitwijkmogelijkheden naar andere productiefaciliteiten. Een garantie voor snelheid, kwaliteit, leveringszekerheid en altijd de beste prijs.

Onze ervaren productiemanagers begeleiden en monitoren het gehele productieproces. On the spot. Van de eerste tekening tot en met de kleinste detaillering in de fabriek. Geen omkijken naar.

Level 4

Houtbouw en duurzaamheid
The- Modular Movement kiest bewust voor een prominente rol voor houtbouw. Een duurzame keuze voor werken met natuurlijk materiaal. Hout is niet alleen goed te combineren met beton en staal, maar zorgt ook voor CO2 opslag. Terwijl aan de andere kant de CO2 uitstoot die vrijkomt bij de ontwikkeling van bijvoorbeeld bakstenen sterk wordt verminderd. En wat te denken van de pluspunten van pre-fab? Of de NOx reductie vergeleken met traditionele bouw? Kortom, bouwen met hout, veel duurzamer wordt het niet.
ImageImage